Focus!

Ken je die van die zzp'er die dacht dat hij een rustige week zou hebben? Nee? Nou, die had hij niet....#slechtegrap

Tjonge jonge zeg... Met maar 2 trainingen deze week (die ook nog op dezelfde dag gepland waren), dacht ik dus dat het een "kalm aan weekje" zou worden, lekker rustig thuis aan de slag. Niet dus.

Ik ben werkelijk waar met van alles bezig geweest.

 

Programma's maken voor komende lesdagen voor De Programmeerschool, goede gesprekken voeren met onder anderen Jan-Wolter Smit, LoG, Ivo Wouters en Jeroen Schutz ☁️, verder werken aan een digitaal lespakket in LessonUp, een training voor Cito in Schiedam, een online workshop voor Avans+, een les maken voor Mediabegrip (die is me een partij gaaf geworden, zeg! Over de verkiezingen... Abonneren!!!) en intakes voor komende trainingen. En kwam er van alles tussendoor. Telefoontjes, even nog wat bespreken en nog wat mailverkeer. En ondertussen ook nog alles voorbereiden voor volgende week.

 

Dat is namelijk de week waar ik een paar weken met gefronste wenkbrauwen naar kijk. Die is goed gevuld, zeg maar.

 

In het kort: maandagochtend de les van Mediabegrip afmaken en klaarzetten, daarna in de middag door naar Den Haag voor een workshop voor LessonUp. Dinsdagmiddag naar Eindhoven voor wederom een workshop voor LessonUp. Dan hebben we woensdagmiddag een workshop voor Social Schools in Breda. 's Avonds (ook in Breda) mag ik weer voor Avans+ aan de slag met de leraarondersteuners in opleiding. En donderdag ben ik in Leerdam voor De Programmeerschool. Oh ja, en vrijdag maak ik natuurlijk weer de volgende les voor Mediabegrip en zo is de cirkel weer rond.

Een drukke week, maar ik weet in ieder geval waar ik me op moet richten elke dag. Deze week liep alles een beetje door elkaar en miste ik focus. Dan ga ik van a naar f en dan naar p om vervolgens terug te gaan naar c en b. Zo werkt mijn hoofd... Vaak helpt het met dan om een to-do lijstje te maken, maar hier hielp niets aan. Alles liep door elkaar... Dus: focus!

 

Die hoop ik volgende week wel te hebben. De komende weken is de agenda echt vol met afspraken, workshops en lesdagen. Dat is voor de komende weken de focus. Stap voor stap, dag voor dag. Het is even niet anders. Maar ondertussen kijk ik vooruit.

 

Door mijn gebrek aan focus en misschien ook de (zzp?)angst om een duidelijke keuze te maken en soms ook "nee" te zeggen, heb ik mezelf in deze situatie gezet. Gelukkig is flexibiliteit een van mijn talenten, maar ik zou toch graag weer wat meer focus hebben. Dat zal me meer rust geven en er bovendien ook voor zorgen dat ik me echt door kan ontwikkelen op dat gebied.

Gebruik maken van mijn belangrijkste talenten... Doen wat ik het allerleukst vind... Dat je de tijd vergeet als je bezig bent en het vanzelf lijkt te gaan (oftewel vanuit je talent werken)... Ja, dat wil ik.... Toch eens over nadenken... Of misschien ben ik er eigenlijk al wel achter...

 

Maar voor nu is het even genoeg geweest. Deze werkweek is voor mij nu geweest, de werkweek die komen gaat is voorbereid en ik heb er ook wel echt zin in! En nu ga ik me even op het weekend focussen. Geniet ervan!