Geen enkel probleem

Vrijdagmiddag 27 mei 2022, half vier. Ik ben net terug van Schiphol. Mijn vrouw landde vanmorgen om half tien vanuit Curaçao. Een van haar collega’s ging trouwen, deed dat op de Antillen en de collega’s waren uitgenodigd. Even was er twijfel. Die was snel weg. Sommige kansen mag je niet laten liggen. Gaan! Dat betekende voor mij een weekje alleen met de kinderen thuis. Planning aanpassen en focus verschuiven van werk naar thuis. Geen enkel probleem.

 

Jongste dochter was ook nog van maandag tot en met woensdag op natuurkamp met haar klas. Beestjes ontdekken, spannende spellen in het donker en stiekem snoepen op de slaapzaal. Heerlijk. Ze heeft genoten. Doodmoe kwam ze woensdag met een grote smile op haar gezicht thuis. Schoolkamp was voor mij ook altijd de favoriete week van het jaar toen ik nog lesgaf aan groep 8. In totaal ben ik op ongeveer 15 à 20 schoolkampen mee geweest. Altijd een groot feest! Meestal zonder een enkel probleem. 

Samen met oudste dochter was ik gewoon lekker thuis. Maandag en dinsdag heb ik nog les gegeven, maar daarbuiten was deze week de focus gericht op het thuisfront. Met mijn meiden maak ik er een gezellige week van. Om de beurt kiezen wat we eten, samen even shoppen en samen ook de huishoudelijke taken doen. Geen enkel probleem.

 

Maandag krijg ik een mail van BN De Stem. Of ik tijd heb voor een interview over gamegedrag bij kinderen. Het kan woensdagochtend. De kinderen zijn dan op school of op kamp, dus zeg ik ja. Geen enkel probleem.

 

Sowieso had ik hier wel tijd voor willen maken. In mijn werk voor Mediaproof krijg ik steeds meer vragen over gamen. Veel ouders maken zich zorgen over het gamegedrag van hun kind (meestal jongens, meisjes zijn met andere zaken bezig; TikTok enzo…). De meest gehoorde zorgen? Er wordt veel tijd besteed aan gamen, kinderen kunnen zelf bijna niet stoppen als ze aan het gamen zijn en “hij wordt er zo agressief van”. Ik ga dan in gesprek met ouders: welke afspraken en regels heb je thuis? Welke consequenties zijn er verbonden aan het overtreden van de afspraken en regels? En over het agressief zijn: hoe reageerde jij vroeger bij Mens-erger-je-niet als je pion net voor je “binnen” was eraf werd gegooid? 

De vraag om ondersteuning in de opvoeding rondom/met/in media wordt steeds groter. Met Mediaproof springen we daar bij. We ontwikkelden een game rondom mediawijsheid, die we inzetten als ouderavond op scholen. Mooie gesprekken ontstaan er dan, ouders krijgen tips, niet alleen van de experts van Mediaproof, maar ook van andere ouders. Hoe doen jullie dat thuis? Welke afspraken hebben jullie? Samen kom je verder. Lijkt het je wat om onze game te spelen? Neem even contact op met mij of Ivo Wouters. Dan hoor je snel iets van ons. Geen enkel probleem.

 

Wil je korting? Geen enkel probleem.  We hebben nu een vroege vogel actie waarbij je een mooie korting krijgt als je nu de avond vastlegt voor komend schooljaar. Maar je mag ook gewoon via de website van Mediajungle boeken. Geen enkel probleem.

Donderdag komt de fotograaf aan huis om een foto te maken voor bij het krantenartikel, dat maandag zal verschijnen. Hij wil graag een foto van mij met een van de kinderen. Ze komen er allebei op. We moeten doen alsof we aan het gamen zijn. Even hierheen kijken. Kun je ook anders gaan zitten? Even lachen! Geen enkel probleem. Maandag staan we in de krant!

 

Tussen dit alles door strompel ik door het leven. Pootje omhoog wanneer het kan. Koelen, enkelbrace aan en op tijd rust. Maar vooral ‘s nachts in bed doet het pijn. Toch nog een enkel probleem.