Vakantieplannen

Ik heb de camping gemist. Normaal gesproken verblijf ik, samen met de rest van mijn gezin, minimaal 2 of 3 weken per jaar op een camping. In de zomervakantie en meestal ook nog een lang weekend met Hemelvaart. En dat al jarenlang. Ik denk dat ik in mijn leven 3 keer in een hotel op vakantie ben geweest. Ik vind het niks. Er gaat voor mij niets boven lekker voor mijn eigen tent, caravan of (de laatste jaren) vouwwagen zitten met een goed boek en, vooruit, een lekker drankje ernaast. Meestal een biertje. Af en toe een plons in het zwembad, regelmatig een uitstapje om de omgeving te verkennen en (bijna) dagelijks een goede wandeling.

Op vakantie is een tripje naar de supermarkt al een uitstapje. Of het nu in Duitsland, Frankrijk of België is, het is anders dan thuis. Andere producten, andere merken en andere smaken. Verandering van spijs doet eten.

Maar het is inmiddels al 2 jaar geleden dat ik op een camping verbleef. Corona en een verhuizing gooiden wat dat betreft roet in het eten. De laatste keer op de camping was 2020 in Luxemburg. Midden in een ontzettend drukke periode waarbij de 2 weken op de camping ook letterlijk de enige 2 weken van het jaar waren, dat ik niet met werk bezig was. Maar toen waren we al gelukkig dat we überhaupt weg konden.

Ik kijk er nu dan ook echt weer naar uit. Komende week gaan we weer! Naar Frankrijk, ergens bij Clermont-Ferrand in de buurt. Klein campinkje, mooie omgeving en rust. We reizen op ons gemakje met een overnachting in Orleans. Voor de verandering in een hotel. Mijn vrouw plant de accommodaties altijd, simpelweg omdat het mij niet uitmaakt waar we zitten. Ik wil het adres weten, zodat ik de route kan plannen, verder laat ik me graag verrassen. Een planning maak ik dan ook niet. We zien wel.

Wel heb ik me weer ouderwets op de route gestort. Ik wil offline reizen. Net als in het pre-TomTom/Google Maps/Waze tijdperk. Toen maakte ik altijd een lijstje met plaatsnamen en wegnummers, dat plakte ik op het dashboard en daar gingen we. We zijn altijd goed aangekomen. Nu moet ik ook zeggen dat ik gezegend ben met een vrouw die goed kan kaartlezen*, dat helpt. 

Het lijstje voor dit jaar ligt inmiddels klaar. Het doel is zonder navigatie te rijden en aan te komen op de bestemmingen. Ik ben benieuwd of het gaat lukken, het is zo makkelijk om even te kijken…

 

Ik ga sowieso proberen zoveel mogelijk offline te zijn in de vakantie. Geen mail, Facebook en TikTok. Ik wil alleen wel mijn “streak” op DuoLingo voortzetten. Ik zit nu op 57 dagen! Yo quiero estudiar Espanol! Mi hija estudias Francés en DuoLingo.

Oh ja, en mijn spelletjes Sudoku en Blockdoku, die hebben ook een dagelijkse uitdaging.

 

Hmm, het wordt toch lastig offline te gaan… Maar in ieder geval even geen werk. Weer eens lekker lezen. Mocht je nog een goede boekentip voor me hebben, laat het me weten!

 

Ook deze wekelijkse LinkedIn-bijdrage Vrijdagmiddag Half Vier gaat op vakantie.

Vrijdag 19 augustus komt er weer een.

Ik neem even afstand, ga even “off the grid” en schakel terug, zodat ik na de vakantie weer vol door kan schakelen. Aan de slag met nieuwe uitdagingen. Ook daar kijk ik enorm naar uit.

 

Maar nu eerst vakantie! 

Even lekker helemaal niets.

 

* ik zeg hiermee niet dat vrouwen niet kunnen kaartlezen! Ik spreek hier alleen over een talent van mijn vrouw!