Energie

Uitspraken als “daar krijg ik energie van” deden mij altijd een beetje huiveren. ik weet niet goed waarom, maar het klonk mij altijd een beetje vaag in de oren. 

Maar steeds meer kom ik erachter dat er energieboosters en energielekken zijn. Ik ben daar ook alerter op tegenwoordig. Energielekken probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen en energieboosters wil ik uiteraard zoveel mogelijk in mijn leven.

Deze week zat vol energieboosters. 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Het begon maandag al op de sportschool. Sinds december vorig jaar ben ik een regelmatige bezoeker van deze kleine, gezellige sportschool. Ik kreeg steeds meer last van jicht en daar moest maar eens wat aan gebeuren. Ook mijn gewicht moet omlaag. Ik wil meer energie. Nu ga ik ongeveer 3 keer per week sporten. Ik doe de milon cirkel, wat betekent dat ik in 35 minuten een complete workout doe.

Na een dag achter de computer is dat echt heerlijk.

Deze week was ik weer aan de beurt om te wegen. Oef, even schrikken, 5 kilo erbij. Maar uit de analyse bleek dat mijn vetpercentage gezakt was en de kilo’s allemaal spiermassa. Dus toch nog goed nieuws. Energie +1.

Woensdag was ik samen met Ivo Wouters op De Sonnewijser in Oss om een workshop LessonUp bij te wonen. Binnenkort mogen wij die zelf gaan verzorgen en dit gaf ons de kans om de kunst af te kijken bij een ervaren LessonUp trainer. Nu is afkijken een van mijn favoriete leerstrategieën en LessonUp mijn favoriet onderwijskundige ICT-tool, dus ik had er vooraf al erg veel zin in. Tijdens de workshop kreeg ik echt de kriebels. Heerlijk dit, om weer in een school te zijn en met leraren in gesprek te gaan over onderwijs. De vrolijk aanwezige schoolhond, die kwispelend door de aula struinde, maakte het compleet. Energie +2.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Ook de donderdag stond vol van positieve energie. ‘s Ochtends een fijne bespreking met mijn favoriete SO-school in Rotterdam. Een gesprek met Mimoun Zerrad is altijd een prettige ervaring en ik ben enorm blij dat ik daar voor het derde jaar op rij een mooi project mag gaan draaien. Met de geweldige leerlingen, ouders en leerlingen van deze prachtige school. Energie +3.

‘s Middags door naar Papendrecht om kennis te maken met mijn nieuwe collega’s van iTeachers. Robbert, Ronald en Sabina gaven me direct een goed gevoel. Gedreven mensen met het hart op de juiste plaats. We gaan mooie en leuke dingen doen samen. Ik hoop op (en heb alle vertrouwen in) een hele mooie samenwerking. Energie +4.

Tussen deze fijne belevenissen door ben ik trouw gebleven aan de belofte die ik mezelf gedaan heb. Iedere dag werk ik minimaal 1 verhaal uit van mijn Verhalen van de Camping.Het geeft voldoening en wie weet wat er van komt. Energie +5.

Het komend weekend zal wel wat energie kosten, maar hopelijk ook opleveren. Vanavond staat het Avondje NAC weer op het programma. Energie +3, hoop ik…

En zaterdag zal ik tijdelijk remigreren naar mijn vroegere woonplaats Zevenbergschen Hoek, waar het jaarlijkse zomercarnaval op het programma staat. Dat is het hele weekend, met een streetparade, braderie en noem maar op. Ik ga voor de feestavond. Energie -5 waarschijnlijk... Maar weer eens met met vrienden een feestje kunnen vieren. Energie +10

De enige energielek die ik deze week tegenkwam, had ook weer alles te maken met energie. De energierekening. Zo, dat was even slikken. Ik zag het afgeschreven bedrag en dacht dat het de hypotheek was, maar nee. Het was echt de energienota. Energie -1 (of eigenlijk -600…).

Ik denk niet dat ik deze energielek uit kan bannen. Maar ik kan er wel voor kiezen om er maar positief mee om te gaan. Ik zie dat nu nog niet helemaal voor me, maar daar kom ik nog wel uit.

Een uitdaging aangaan en positief afronden? Energie +25.

“I got the got the got the skills to pay the bills
I got the got the got the skills to pay the bills
I got the skills to pay the bills, ya'll”
The Beastie Boys, The skills to pay the bills, 1992.
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding