Mediawijs de week uit.

😀Vandaag geen traditionele vrijdagmiddag half vier, maar even op deze manier. Ik wil namelijk iets belangrijks met je delen.

 

😀De week van de mediawijsheid is namelijk begonnen. Met als thema "Like & Cancel". Om hun eigen omschrijving te gebruiken: "De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) heeft als thema 'Like en cancel', en gaat over het stimuleren van prosociaal gedrag online.

Door niet toe te kijken bij kwetsend gedrag online, maar op te staan voor een ander, maak je duidelijk dat dit niet oké en niet normaal is. Als we dit met z’n allen doen, veranderen we de sociale norm en zal dit soort kwetsend gedrag in de toekomst minder vaak voorkomen online."

 

😀 En ik hoop zo dat we deze woorden allemaal even goed ter harte nemen. Steeds vaker verbaas ik me over comments, berichten en deelacties op mijn social media accounts. (Volwassen) mensen die schelden, SCHREEUWEN, onzin verkopen en de meest vreemde insinuaties als waarheid delen en verkondigen.

 

😀Laten we onze kinderen daar weerbaar tegen maken en ze het goede voorbeeld geven. Onderwijsconnecties: zorg voor voorlichting en lessen (bijvoorbeeld door de lessen van Mediabegrip of de prachtig vernieuwde lessen van het Nationaal Media Paspoort, zie

www.nationaalmediapaspoort.nl). Ouders: ga in gesprek met je kinderen! Vind je dat moeilijk? Via deze link vind je al 100 vragen die je aan je kind kunt stellen over internet en social media.

Mensen: laten we fatsoenlijk blijven en #houhetsociaal.

 

😀En wat kun jij zelf doen tegen ongewenste internetinhoud? Mijn tweelingbroer Harry en ik leggen het uit in onderstaande video. Doe er je voordeel mee.

 

#harryenbarry #erecode