Onderweg

Wat een week! Mijn agenda zat lekker vol met van alles. Dat wist ik natuurlijk al en ik heb me afgevraagd hoe ik deze week door zou komen. In het verleden zorgden weken als deze namelijk nog al eens voor stress, slapeloze nachten en andere ellende. Nu is het inmiddels vrijdagmiddag ongeveer half vier en is mijn werkweek bijna achter de rug. Tijd om terug te kijken dus.

Nu kwam ik deze week op Instagram een mooie quote tegen die me aan het denken zette. Het gaat om deze quote: "In bewegend water is er geen reflectie."

Jawel hoor, dacht ik nog. Alleen moet je dan beter kijken. Maar goed. Ik wil even reflecteren op mijn week, dus even stilstaan. Om even stil te staan, ben ik gaan wandelen. Ik ben onderweg.

 

"Ik doe de deur dicht, straten lijken te huilen, wolken lijken te vluchten, ik stap de bus in..."

Nee, verkeerde onderweg. Ik doe wel de deur dicht, maar het weer is prachtig. De straten en de zon lachen me toe. Er is geen wolkje aan de lucht. En ik loop lekker door.

 

Soms is alles een metafoor. Het gaat me goed. Het loopt lekker. Ik voel dat ik sterker ben ten opzichte van waar ik vorig jaar stond. Er is in die tijd veel gebeurd (oh nee, da's een ander liedje...). terug naar Onderweg: "wil je terug naar je verleden? Zegt je dat iets?" Nee, dank je. Het gaat lekker zo.

 

Ik blijf wie ik ben (en "wie ik ben is wat je nu ziet"...), trouw aan de afspraken die ik met mezelf maakte deze week en ik voel me sterk. De veranderingen die ik doorvoerde zijn voorlopig succesvol. De belangrijkste? Ik ben weer zelfstandig en ik ben weer in beweging.

Ik blijf onderweg en was dat deze week ook erg veel. Maandag Dordrecht voor iTeachers, dinsdag in Rotterdam lesgeven.

Op woensdagochtend mocht ik voor Cito naar Geldrop, 's avonds was ik bij Avans+ in Breda om les te geven aan een groep gezellige Leerkrachtondersteuners in opleiding. Donderdag was ik wederom op weg voor Cito, deze keer naar Helden (mooi, op de sterfdag van Freddie Mercury, een van mijn muzikale Helden...). Vandaag land ik weer thuis in Oudenbosch.

 

Ik ben moe, maar zeer voldaan door deze week. Ik ga dan ook lekker genieten van mijn weekend. Volgende week is er weer een week. Ook een mooie met opdrachten voor onder anderen LessonUp en uiteraard Mediabegrip.

 

Nu eerst voetbal kijken. Het liefst zou ik willen schreeuwen, ik zou oneindig willen schreeuwen, omdat Nederland veel gaat scoren. Geen rode wijn op het terras, maar wel een biertje voor de tv.

Fijn weekend!