Python, Troy of Tatsu...

Ik stond net voor het raam en ik dacht: wat vliegt daar toch voorbij? Ik keek nog eens goed en wat bleek? Het was deze week...

 

Ha ha, flauwe grap. Klopt. Maar wel waar. Niet normaal. Het is gewoon al december! En ik schreef er vorige week al over: wat een jaar... Vorig jaar om deze tijd was ik bezig met surprises maken en sint vieren op school. Hoe anders is dat nu. Ik ga van workshop naar training naar gastles. En ik vind ze allemaal geweldig.

 

"Here we go, On this roller coaster life we know, With those crazy highs and real deep lows!"

 

Waarbij de "lows" nu wel boven nul blijven... Ik zak niet weg, maar kom tot rust. Pak ook mijn rust. Het is wel druk, maar maak me minder druk en zoals het album heet waar het geciteerde liedje op staat: Pressure makes diamonds!

 

Er is zoveel voor me veranderd dit jaar. Zoals ik vorige week al schreef: ik ben weer zelfstandig en ik ben weer in beweging.

In beweging op meerdere manieren. Ik sport weer regelmatig, dat is een mooie uitlaatklep en ik voel me (veel) fitter. Maar ook weer in beweging naar verschillende plaatsen in het land. Vorige week Helden, Breda, Geldrop, Rotterdam en Dordrecht. Deze week weer Dordrecht en Rotterdam, plus nog een mooie, gezellige, fijne workshop voor LessonUp in 's Gravenzande. Volgende week: Moergestel en Kessel ("And I will go, To the farthest place on earth I know"). Lekker hoor! Zo kom je nog eens ergens, ik zie heel veel verschillende scholen en ontmoet overal weer inspirerende mensen. Heerlijk.

De workshop voor LessonUp was een feestje, die voor Avans+ weer genieten en op de les voor Mediabegrip ben ik supertrots!

 

Mooi onderwerp ook voor de komende week! We gaan van Black Friday naar Purple Friday. Want op 9 december is het paarse vrijdag.

 

Van www.paarsevrijdag.nl: "De dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is."

Dat geldt ook online. En om echt mediawijs te zijn, moet jij jezelf goed kennen en respecteren. Daar gaat de les over (je kunt nog snel een abo nemen...) deze week.

 

Over mediawijsheid gesproken, er was wel iets waar ik me deze week even druk over heb gemaakt.

 

Namelijk het Jeugdjournaal. Zij besteedden deze week uitgebreid aandacht aan de app BeReal. Met een video en een poll. BeReal is blijkbaar ergens app van het jaar geworden en de vraag in de poll was: "Zit jij al op BeReal". Niet verrassend (en gelukkig maar): 80% antwoordde met "nee"(Overigens een mooie reactie van een gebruiker: "Ik vind het best wel raar dat je perse een foto moet maken, er staan meestal wel andere mensen op. Best privacygevoelig denk ik..." Klopt inderdaad, Henk de Potvis!).

 

Beste Jeugdjournaal, BeReal heeft een minimumleeftijd van 13 jaar, jullie doelgroep is volgens mij jonger dan dat. Waarom kinderen op het spoor zetten van deze app? Waarom dan deze app bijna promoten? Zoals ik ook nog de vraag heb: waarom zitten jullie op TikTok? Wel uitzenden dat TikTok gevaarlijk is voor kinderen, maar wel zelf dat platform gebruiken.

 

Nou, daar maakte ik mij even druk om. Maar inmiddels gaat het weer prima! Het weekend is namelijk zojuist begonnen.

Volgende week gaan we er weer op uit. Nu eerst landen, bijkomen en sint vieren. "Here we go!"