zaagt men planken.

Het was weer zo'n week. Knopen doorhakken, "nee" zeggen tegen een ander om "ja" tegen mezelf te kunnen blijven zeggen, wikken, wegen. Kortom, keuzes maken.

 

De keuzes die je maakt zullen altijd blijven staan

soms zijn ze doordacht en soms moet je er blindelings voor gaan.

Soms kies je de langste weg en je vindt 't naast de deur,

soms heb je te ver gezocht maar het antwoord schijnt in al zijn kleur.

 

Om, net als in de laatste weken, maar in songtesten te blijven denken... In dit geval "De keuzes die je maakt". Een van de liedjes die op keuzemomenten altijd door mijn hoofd schieten. En ik heb wat keuzes gemaakt hoor...

Te beginnen met misschien niet de moeilijkste, zeker niet de belangrijkste, maar wel de keuze met de meeste twijfels. Het was Top 2000 Stemweek. Ik heb dus weer gestemd. Je mag dan "maar" 35 liedjes opgeven. Veel te weinig natuurlijk en ik vergeet er ook altijd een paar. Dit jaar, voor schandaal, ben ik gewoon "The show must go on" van Queen vergeten. Ik had al 2 liedjes van Queen en ik wilde nog die en die en... en toen was mijn lijstje vol... Ingestuurd en de verleiding weerstaan om met een ander e-mailadres nogmaals te stemmen. Ik wil het wel eerlijk spelen.

 

Over eerlijk spelen. Ik wil altijd eerlijk kunnen zijn. Ook naar mezelf toe. Daarom keuzemoment 2 van deze week. Vanaf januari ga ik stoppen met mijn werkzaamheden voor een van mijn opdrachtgevers. Een keuze voor mezelf. Prioriteiten stellen. Ruimte maken. No hard feelings.

Ik leer mezelf nog steeds steeds beter kennen, weet steeds beter wat ik wil en kan (mag ook wel onderhand, ik word zondag 46). En, en dat is voor mij misschien de grootste winst, ik durf het aan te geven. Dat is wel eens anders geweest. Dus toch weer trots op mezelf. En het hoeft ook niet altijd raak te zijn:

 

Het is okee als je soms de fout ingaat

Het is okee als je soms de fout ingaat

Vergeet niet dat de keuzes die je maakt

de juiste zijn want je hebt ze zelf gemaakt.

En:

Als kracht wint van twijfel, dan volgen we het juiste spoor.

 

Ik wil met deze keuze mezelf meer in mijn kracht zetten. Ik zit sowieso op het juiste spoor. Een juiste keuze dus, hoe moeilijk ik dat ook (toch nog steeds) vind.

 

Toch fijn, dat muziek zoveel zegt. Ik houd er enorm van. Mooie teksten, goede melodieën of gewoon even lekker rammen. En dan kan soms Rammstein zijn, soms Pavarotti of het prachtige Canon in D van Pachebel (de basis overigens voor veel popliedjes, denk aan Memories van Maroon 5...) en soms (vaak...) Queen of Muse. Er is echter 1 muziekgenre waar ik helemaal niets mee heb. Jazz. En laat dat nu net weer iets te maken hebben met een ander keuzemoment van deze week.

Vorige maand werd eindelijk onze elektrische Opel Mokka geleverd. Superblij, prachtige auto, rijdt heerlijk. Maar nu moesten we eigenlijk nog de andere auto vervangen, want die was niet heel zuinig en ik had nog meer goede argumenten om hem in te ruilen. Met mijn vrouw kwam ik overeen, dat ik zou gaan zoeken naar mijn ideale auto en als die dan ergens online werd aangeboden, dan zou ik op dat moment actie ondernemen. Maandagochtend begon die zoektocht.

 

Mijn keuzes voor mijn ideale auto: zuinig, liefst hybride, automaat, met trekhaak, niet te groot, maar wel met enige bagageruimte, minder dan 175.000 kilometer op de teller, niet ouder dan 10 jaar en niet te duur. Een flink eisenpakket. Een uur later kom ik hem tegen. Precies wat ik zoek. Bij mij (bijna) om de hoek. Weer een uur later sta ik bij de dealer om een kijkje te nemen. Dinsdag maak ik een proefrit. Woensdag koop ik officieel een nieuwe tweedehands auto. Een goede keuze, hoop ik. Maar wat heeft dat met muziek te maken, zul je misschien denken. Het is een Honda Jazz...

 

Want het is voor altijd zwijgen of voor altijd aan het woord

wees niet bang om te verliezen, het leven wacht en dat gaat voor.

 

Ik was sowieso veel aan het woord deze week. Met 2 Cito-trainingen, 1 Avans+ workshop, de autokeuze en veel overleg was het weer een volle week. Ik merk dat ik rust nodig heb. Vakantie, even afstand. Nog 1 volle week werken, volgende week. Een drukke. Met opdrachten en afspraken in Dordrecht, Utrecht, Online, Alkmaar en Etten-Leur. De week daarna werk ik veelal thuis. En dan is het vakantie. Eerst kerst doorkomen, veel Top 2000 luisteren en dan lekker een paar dagen weg. Genietsje fan in reis nei Fryslân.

 

Voor nu een fijn weekend en vergeet niet te JUICHEN voor Oranje (hoop ik..)!