Altijd hetzelfde liedje!

Het was me weer een week… Veelzijdig, afwisselend en toch steeds hetzelfde liedje…

 

Maandagochtend ben ik zoals gebruikelijk bezig met de les van Mediabegrip. Ik schrijf de handleiding voor de leerkracht, upload alles naar de juiste pagina en maak de online presentaties. ‘s Middags staat de les dan klaar en wordt deze verzonden naar de leerkrachten en docenten. Deze week gaan ze aan de slag met ChatGPT…

 

In de middag bereid ik me voor op het webinar van Cito Starten met analyseren in Leerling in Beeld. Bij dit webinar heb ik de rol van moderator. Dat betekent dat ik de vragen die in de chat gesteld worden, mag beantwoorden. We zijn met 6 moderatoren/moderators en dat lijkt veel en dat blijkt noodzakelijk. Het webinar wordt door meer dan 500 mensen gevolgd en samen sturen ze ons meer dan 1300 berichten. Het is chaos, aanpoten, maar uiteindelijk zijn de kijkers tevreden. Mooi!

 

Dinsdagochtend vertrek ik richting IJmuiden. Ik mag daar samen met Ivo Wouters en Renaldo Lakerveld workshops voor LessonUp verzorgen. We hebben op tijd afgesproken, zodat we samen nog even kunnen lunchen, bijkletsen en het programma doorspreken. Het loopt anders, we moeten improviseren. De lunch is prima, lekker visje. Sowieso veel vis gegeten deze week. Doe ik normaal ook niet… De workshop verloopt moeizaam.

In de auto zet ik de radio aan. 

 

“Wake up in the morning with a head like, "What ya done?"

This used to be the life, but I don't need another one

You like cuttin' up and carrying on, you wear them gowns

So how come I feel so lonely when you're up getting down?”

 

Leuk, de Scissor Sisters, lang niet gehoord! Ik zing mee. De terugweg duurt wat langer dan gepland… Zeg maar gerust veel langer dan gepland… Ik luister naar de radio en pleeg een telefoontje. 

 

Halverwege wissel ik van radiostation. Teveel gezwam op het een, dus maar even naar de ander.

 

“Cities come and cities go, just like the old empires

When all you do is change your clothes and call that versatile

You got so many colours, make a blind man so confused

Then why can't I keep up when you're the only thing I lose?”

 

Nou, da’s ook toevallig! Weer de Scissor Sisters. Zo hoor je een liedje 5 jaar niet en zo hoor je het 2 keer op 1 dag.

Woensdag ben ik ‘s morgens thuis bezig met het voorbereiden van een video-opname die we ‘s middags gaan doen. Samen met Karin Goverde-Ossenblok neem ik een video op voor de Cito-trainingen. Het verloopt voorspoedig. De rest van de middag rommel ik wat aan en bereid ik me voor op de donderdag.

 

 

Donderdag rijd ik naar Den Haag voor een gesprek waar ik nu nog niet veel over kan en wil vertellen. Niet omdat het een slecht gesprek was (integendeel! Het was bijzonder prettig!), maar omdat… nee, ik ga nog niets zeggen. Misschien kom ik er later nog op terug… Even een beetje geheimzinnig doen, een cliffhanger creëren, de fantasie prikkelen. Misschien moet ik ook nog een codenaam gaan gebruiken voor deze activiteit? 

 

Maar goed, met een goed gevoel rijd ik donderdag terug naar huis. Ik zet de radio weer aan. En…

 

“Don't feel like dancin', dancin'

Even if I find nothin' better to do

Don't feel like dancin', dancin'

Why'd you pick a tune when I'm not in the mood?

Don't feel like dancin', dancin' I'd rather be home with the one in the bed till dawn, with you”

 

Dat meen je niet! Alweer! Dat is geen toeval meer! Thuis analyseer ik de tekst. Er moet haast wel een boodschap voor me inzitten.

 

Don’t feel like dancing? Ik ben sowieso geen danser… Ik heb nog last van mijn enkel… Ik voelde me na dat gesprek eigenlijk juist wel in de stemming om een dansje te doen…

When all you do is change your clothes and call that versatile? Dat ik in verschillende verschijningsvormen over hetzelfde praat en dat veelzijdig noem? Nou, misschien deels. Maar dat heet ook focus en/of expertise en ik ben ook wel veelzijdig en creatief in verwerkingen en ideeën en vaardigheden.

Ik kom er niet uit.

 

Vrijdag werk ik aan de nieuwe les van Mediabegrip, de video voor Cito en doe wat administratie. De Scissor Sisters spoken door mijn hoofd. Wil het universum mij iets vertellen middels dit lied? Is het toeval (daar geloof ik niet zo in…)? Is het scheepsrecht (want driemaal gehoord en wat zou er dan na 2 mislukte pogingen nu wel gelukt zijn...)? Mocht jij een verklaring hebben, laar het gerust even weten.

 

Frustrerend. Het blijft malen. Altijd hetzelfde liedje…