Ja, ja ik voel het al!

"Soms gaat het goed, soms gaat het slecht

Heb je geluk, krijg je daarna weer pech

Vaak zit het mee, en af en toe tegen

De ene dag zon, de andere regen

Hard moet je werken, ja, dat doen de meesten

Maar in het weekend, dan mag je feesten!" (Vergeten - Het Feestteam)

 

Na een rustige week (met uitzondering van 1 niet nader te benoemen dag...), ben ik er klaar voor.

Er staat een paard in de gang, mijn feestneus is terecht en ik heb weer "Het is niet altijd rozengeur" op de keukendeur geschreven (ken je klassiekers!). De tv staat afgestemd op Roeptoetgat om met Drie uurkes vurraf goed in de stemming te komen. Ik woon tijdelijk niet in Oudenbosch, maar in Puitenol. Mijn sanseveria heb ik nog maar eens extra water gegeven. En mijn pinguïnpak hangt klaar.

 

Juist. Het is weer Carnaval! En ondanks mijn bedenkingen eerder, heb ik er zin in.

 

Vorig jaar was ik herstellende van Corona en zat ik met Oudste Dochter in Praag (dat overigens tijdens carnaval ook gewoon Praag heet, viel me op. Raar!).

 

Het jaar daarvoor mochten we geen carnaval vieren met elkaar door de pandemie. "Niet samen, da's apart!" (N.A.R. - Doorgaon) en het jaar daarvoor was ik nog Prins Barry dun Eerste van Snerkersdurp.

 

Deze week realiseerde ik me dat. Het is gewoon al 3 jaar geleden dat ik "echt" carnaval gevierd heb.

Intussen is er van alles veranderd... Ik ben zoekende... Integreren in Puitenol of terug naar de roots in Snerkersdurp? Ik ga het deze keer gewoon allebei doen.

Vanavond zijn we "Saome as vanouds" op Snerkersdurp en morgen en zondag "Sprienge we de pan" uit in Puitenol. Fijn dat in beide plaatsen de kleuren geel en blauw verbonden zijn aan de carnaval.

 

Maandag en dinsdag moet ik door slecht agendamanagement nog wel even werken... Ik was de datum van carnaval vergeten in de agenda te zetten... Beginnersfout. Gaat niet meer gebeuren.

 

Ik vind het feest te leuk om te missen. Zoals een Bredaas liedje/gezegde luidt:

"Carnaval da zit nie in oew pakske,

In oewe pruik of in oe boerenkiel.

Ge kunt oe nie meej carnaval bekleeje,

 

Carnaval zit diep in oe ziel!"

 

Misschien toch eens een leuke carnavalsvereniging opzoeken om lid van te worden. Goed voor de integratie in Puitenol...mag ook wel, ik woon hier nu inmiddels anderhalf jaar. Eens kijken of ik wat contacten kan leggen dit weekend...

 

Maor veur nou ist wir genuug gewist. Ik kaptermee veur dees week. Ik gaoj un pilske vatten. Leutig da ge di stukske wir gelezen het. Da ge bedaankt zet, de witte!

 

Houdoe en veul leut meej dun carnval!!!

 

p.s. Mocht u "bovensloter" zijn en/of van bovenstaande niets begrepen heeft: kom komend weekend eens naar Brabant, Limburg of een van de andere plaatsen in Nederland waar carnaval gevierd wordt. Breng een open houding, fatsoenlijk gedrag en een grote glimlach mee en kom kijken hoe dat gaat. Je bent welkom!