Hieper de piep

Hoera!!! 

Twee violen en een trommel en een fluit! Slingers aan de wand! Taart! Cadeautjes! Een kinderfeestje (ik zeg niet wat we gaan doen, maar breng je zwemspullen mee! Je wordt niet thuisgebracht.)! Ballonnen! 

Kortom: Feest!

 

Wat er aan de hand is? Vandaag is de verjaardag van Vrijdagmiddag Half Vier, mijn zelfverkozen verplichting… Het klopt niet helemaal, want de eerste schreef ik vorig jaar op 4 maart. Maar we zijn wel precies een jaar verder. En bovendien is deze Vrijdagmiddag de 50e editie. 

 

Tijd voor een terugblikje? Jazeker!

Zoals gezegd: op 4 maart schrijf ik voor het eerst een Vrijdagmiddag Half Vier. Het idee zit al een tijdje in mijn hoofd. Een soort Vrijmibo op papier of eventueel video. Video durf/wil ik (nog) niet aan. Laat mij maar schrijven. 

De eerste had als titel Kwalitijd en handelde over mijn afscheid op school. Even wat cijfers: het artikel verzamelde op LinkedIn 1003 impressies, 14 reacties, 1 commentaar, 82 weergaven van het artikel en 1 glimlachende auteur. En laat dat laatste, laagste cijfer nou net het belangrijkste cijfer zijn.

 

Er volgde daarna dus nog tot op heden 49 artikelen. De een beter dan de ander. Wisselend van onderwerp. Maar altijd leuk om te lezen (volgens mijn moeder, dan).

Feest dus! 50x Vrijdagmiddag Half Vier: dat er nog maar veel mogen volgen!

 

Meestal verwateren dit soort dingen bij mij, maar dit houdt ik goed vol. Ik maak er ook echt tijd voor, ben de hele week alert op mogelijke onderwerpen en het doet me mentaal goed. Ik ga er nu niet verder op in (Het is feest!), maar ik vond de tekst op mijn Omdenken scheurkalender van vandaag wel treffend.

 

Zoals er ook nog steeds een ander blad van een eerdere scheurkalender op mijn kantoor hangt: Om constant gelukkig te zijn, moet je constant veranderen.

 

 

Maar, terug naar het onderwerp: het is feest vandaag!

 

50 keer Vrijdagmiddag Half Vier en bovendien (en dat was ik zelf even vergeten) is er nog een feest te vieren.

 

Toen ik zojuist een factuur aan het opmaken was, viel mijn oog op de datum van vandaag, 03-03... Maar toen was ik toch? ... Toch? Of vergis ik me?

 

Ik duik de archieven in en ik vergis me niet. Het is mijn verjaardag. Nou ja, niet mijn verjaardag, maar toch...

Ik ben 6 geworden vandaag. Op 03-03-2017 om een uur of negen 's morgens meldde ik mij namelijk bij de Kamer van Koophandel te Breda. "Eehhhh, ik wil me graag inschrijven..."

 

Zo werd BK Onderwijsadvies geboren. De maanden erna kwam ik langzaam op gang, ik stond immers nog fulltime voor de klas.

 

Ik maakte het schooljaar vol en vanaf september 2017 heb ik me fulltime bezig gehouden met BK Onderwijsadvies. M

et vorig jaar nog wat parttime uitstapjes, maar altijd met de focus op mijn kindje.

 

Voor mij was dat een compleet verrassende carrièremove, nooit gedacht dat ik ooit als zzp'er zou werken. Al die onzekerheid... En nu? Al die vrijheid!

 

Nee, het bevalt me wel.

Ik zeg niet dat ik nooit meer in dienst ga, want als jij voor mij de ideale baan hebt (ideale baan = onderwijs ontwikkelen / educatief auteur + scholen begeleiden / workshops en trainingen verzorgen), dan mag je altijd even bellen. En sommige vacatures zijn voor mij echt onweerstaanbaar, dan zal ik ook zeker reageren.

 

Maar laten we daar niet op vooruit lopen. Vandaag is het feest. Laten we dat vieren. Proost!

 

Happy birthday to me

Happy birthday to me

Happy birthday dear BK Onderwijsadvies

Happy birthday to me