Lief Dagboek

Maandag 20-03-2023

 

Lieve Lin,

 

vandaag heb ik lekker op mijn gemak thuis gewerkt. ‘s Ochtends weer bezig geweest met het uploaden van de nieuwe les Mediabegrip. Deze week over de start van de ramadan. Heerlijk, ik zat er helemaal in en de tijd vloog voorbij. Om 12.00 uur even pauze genomen, lekker rustig geluncht en mijn agenda voor komende week doorgenomen. 

Vanmiddag om 13.00 uur had ik een intakegesprek voor een Cito-training en daarna ben ik bezig geweest met de voorbereiding voor dinsdag.

 

Daarna nog met Jongste Dochter naar de ortho en nog wat mail en administratief werk weggewerkt.

‘s Avonds nog lekker gesport en aan mijn nieuwste Lego-project gewerkt.

 

Niet vergeten de wekker extra vroeg te zetten voor morgen! Eigenlijk te gek voor woorden, toch? Als ik nu naar Waddinxveen (72 kilometer) zou rijden, kost me dat 51 minuten volgens Google Maps. Morgenochtend? Ergens tussen de 60 en 110 minuten… Vertrektijdadvies: 06.40 uur om daar om 08.30 uur te arriveren. Ik ga ervan uit dat het niet heel erg erg zal zijn en wil om 07.00 uur in de auto zitten. Kan ik ook nog ergens een goede bak koffie halen.

 

Liefs,

Barry.

 

Dinsdag 21-03-2023

 

Lieve Lin,

 

vanmorgen zat ik, volgens plan, om 07.00 uur in de auto. Om precies half negen was ik op de plaats van bestemming. Alles is goed geregeld en volgens plan! Met de afgelopen week in gedachten juich ik stilletjes. 

De lesdag die ik verzorg is een feestje. Leuke leerlingen, fijne school en lekkere koffie. Voldaan rijd ik naar huis.

Deze week gaat alles (voorlopig) zoals vooraf bedacht, gepland en voorbereid! 

Thuis richt ik me op thuis. Ik ben met de kinders bezig (zieke dochter, en die was al de hele dag alleen thuis geweest) en verzet mijn gedachten met een game. Ik denk aan morgen. De workshop is voorbereid, maar de reis… Morgen mag ik naar Zaandam. Ik voorzie geen problemen op de heenreis, maar terug? Ik ben benieuwd. Ik geef een workshop tot 17.30 uur… Ik denk dat ik eerst maar ergens iets ga eten en dan pas terug rijd. Ach, we zullen zien.

 

Liefs,

Barry.

 

Woensdag 22-03-2023

 

Lieve Lin,

 

de ochtend sleept zich voort. Is het al tijd om te vertrekken? Nee, nog niet. Ik kijk wat rond op internet, verstuur een paar mails en bereid me vast voor op de dag van morgen. Ik koop brood, boter en hagelslag. Morgen ben ik DE HAGELSLAGROBOT BK1976, versie 2.0. De leerlingen gaan mij #programmeren om een boterham te smeren. Een van mijn favoriete lessen! Maar dat is morgen pas.

Dan vertrek ik richting Zaandam. Niet bij de deur, maar dat hoort erbij. Op de bestemming aangekomen, blijkt dat ik niet op de juiste bestemming ben. Tijd en locatie van de workshop blijken anders te zijn dan in mijn agenda. Foutje van de planning. Tot zover de week volgens plan… Ach, ik laat het van me afglijden. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Ik stap snel in de auto en rijd naar de echte locatie. De workshop is goed, zinvol en gezellig. Moe, maar voldaan sluit ik aan in de file. Om 20.00 uur ben ik thuis. 

Morgen weer een dag.

 

Liefs,

Barry.

 

Donderdag 23-03-2023

Lieve Lin,

 

vanmorgen zat ik wederom op tijd in de auto. Ik rijd van file naar file naar Leerdam. Daar geef ik de hele dag les aan vier HB/MB groepen. We hebben een fijne dag!

Leuke leerlingen, fijne school en lekkere koffie. 

Ik kom er achter dat ik de adapter van mijn laptop niet in mijn tas heb zitten… Die ligt dus nog in Waddinxveen of Zaandam… Na een telefoontje blijkt het Waddinxveen te zijn.

 

Gelukkig maar, daar ben ik dinsdag toch weer voor de volgende les. En tot dinsdag kan ik het wel zonder laptop af.

 

Om 14.00 uur zitten mijn lessen erop en rijd ik naar huis. Thuis verricht ik nog wat administratieve taken en bedenk alvast het onderwerp voor de Mediabegrip-lessen van de komende week.

‘s Avonds nog even naar de sportschool en dan koffie en relaxen.

 

Liefs,

Barry.

 

Vrijdag 24-03-2023

 

Lieve Lin,

 

vandaag werk ik thuis. Overleg over Mediabegrip, onderwerp doorspreken, afspraken maken en aan de slag. Vanmiddag heb ik een “date” met Tiny van Dulmen om de Reis om de Wereld Junior door te spreken en bij te kletsen. Daarna luid ik samen met Ivo Wouters het weekend in. 

Volgende week heb ik nog een keer zo’n week die van A naar K via F naar X en P gaat en dan terug naar B. Daarna komt er weer wat meer #focus en ruimte in. Hoewel je natuurlijk nooit weet hoe het gaat lopen. 

Conclusies van deze week? 

  1. Variatie is fijn, maar het moet ook niet te veel variatie zijn…
  2. Ik krijg steeds scherper waar ik mijn focus wil leggen…
  3. Maar ik twijfel ook nog. Geen oude schoenen weggooien voor je nieuw hebt.
  4. Onderschat nooit de invloed van reistijd… #fileleed, en gaat het nu om de reis of de bestemming?
  5. Het vloog weer voorbij…

Tot volgende week!

 

Liefs,

Barry.

Reactie schrijven

Commentaren: 0