Kriebels

De kriebels. Ik heb ze. Figuurlijk uiteraard (want de letterlijke betekenis van kriebel is volgens WikiWoordenboek: Een ongemak dat jeuk, hoest of irritatie veroorzaakt. Dat heb ik niet...) en positief. Fijne kriebels dus. Waarom? Meerdere redenen. In niet helemaal willekeurige volgorde:

 

Reden 1: Het weer lijkt de goede kant op te gaan. En dat doet me altijd goed. Zonnetje, lekker temperatuurtje, terrasje, koud drankje... Volgende week verwacht ik temperaturen van rond (en boven!) de 20 graden. Heerlijk! Beetje door de stad wandelen, picknicken in het park en shoppen met de dames. Ja, daar krijg ik de kriebels van!

 

Reden 2: Wat een succesvolle week ligt er achter me! Het was een beetje een achtbaan, snel schakelen, meerdere emoties doorlopen, maar uiteindelijk zeer succesvol. Ik ging van mijn thuiskantoor (maandag) naar Den Haag (dinsdag) en de volgende dag (woensdag, dus) via Waddinxveen nogmaals naar Den Haag om 's avonds af te sluiten in mijn thuiskantoor. Om vervolgens donderdagochtend (verslapen...maar toch op tijd) te vertrekken richting Leerdam en Tilburg. Donderdagavond om 20.00 uur landde ik weer thuis. Ik gaf deze week les aan groep 3, maar ook aan VO-docenten en leerkrachtondersteuners. Ik had irritaties (toch nog letterlijke kriebels), die ik (uiteindelijk) lachend van me af kon zetten. En ik had zakelijke besprekingen en een paar hele fijne andere gesprekken. Van alles dus... Maar kriebels (Of zoals de lipgloss van mijn dochter me vanmorgen vanaf de wastafel toeschreeuwde: Positive vibes only!) krijg ik er zeker van!

Reden 3: Ik ben redelijk vrij vandaag. Ik heb wat gemaild, gebeld en gefactureerd vandaag, maar verder hoef ik eigenlijk niets. Dat geeft me wel eens (altijd als ik op een "werkdag" niets doe...) een ongemakkelijk gevoel (kriebels...), maar alles wat ik moet doen kan over een week ook. Dat heeft te maken met Reden 4. En dat is overigens wel een hele belangrijke...

 

Reden 4: De vakantie is begonnen! Nog niet echt officieel, maar in mijn hoofd wel. De komende twee weken heb ik geen opdrachten in de agenda. Volgende week, nou ja, daarover later meer... De week daarna is thuiswerkweek. Voorbereiden, vooruitkijken, goede gesprekken voeren. Daar kijk ik naar uit en geeft me zeker de kriebels. Belangrijke week...

 

Reden 5: Volgende week! Misschien dacht je bij Reden 1 dat ik niet helemaal goed was of dat ik geen weerberichten kan lezen, maar dan heb je het mis! Het weerbericht voor komende week ziet er prima uit:

Het is alleen niet het weerbericht voor Nederland... Volgende week zit ik lekker met mijn gezin in Barcelona. En dit is de weersvoorspelling voor Barcelona, volgende week. Lekker toch? Lentekriebels! Oh nee, daar was (onterecht!) gedoe over...

 

Kortom en alles bij elkaar: de kriebels (Positive Vibes!!!), mijn vel waar ik weer steeds lekkerder in zit en dingen om naar uit te kijken.

Even stilstaan en van het uitzicht genieten in het hier (of daar) en nu.

 

Van het vooruitzicht genieten.

 

Van wat er komen gaat, van de knopen die ik ga doorhakken, van de leuke dingen in het vizier (9 juni Muse!), van de Sagrada Familia, van het voorrecht om met mijn kinderen op reis te kunnen, van paella en tapas (en cerveza!), van het weer.

 

En van het achteruitzicht (is dat een woord? Nou ja, nu wel) genieten.

 

Van wat er allemaal gebeurt is de laatste tijd, van alle ervaringen die ik heb op gedaan, van alle fijne, mooie, lieve, inspirerende mensen die ik mocht ontmoeten, van waar ik vandaan ben gekomen.

 

En van waar ik nu sta. En daar ga ik nu maar mee beginnen.

 

Ik wens je (maak zelf een keuze):

 

  • een fijne vakantie!
  • een fijn weekend!
  • eid mubarak!
  • alle bovenstaande antwoorden zijn goed.

Reactie schrijven

Commentaren: 0