5-5 = 6-6

"De keuzes die je maakt zullen altijd blijven staan, soms zijn ze doordacht en soms moet je er blindelings voor gaan. Soms kies je de langste weg en je vindt 't naast de deur, soms heb je te ver gezocht maar het antwoord schijnt in al zijn kleur." - Van Dik Hout, De keuzes die je maakt.

 

Ik weet dat het Bevrijdingsdag is, maar het voelt voor mij vandaag meer als D-day.

 

In de afgelopen maanden ben ik met heel veel verschillende zaken bezig geweest. Voor veel verschillende opdrachtgevers. Op veel verschillende plaatsen. En ik houd van afwisseling, maar dit was te gek. Het loopt te ver uiteen. Ik wil de diepte in. Ik wil focus. Dat gebrek aan focus en de wens om te verdiepen in plaats van verbreden (trechteren) maakte dat ik mijn toekomst ging overdenken. Wat wil ik? Welke kant wil ik op? Uit mijn "Vrijdagmiddag half vier" van 24 maart:

 

"Conclusies van deze week? 

Variatie is fijn, maar het moet ook niet te veel variatie zijn…

Ik krijg steeds scherper waar ik mijn focus wil leggen…

Maar ik twijfel ook nog. Geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt.

Onderschat nooit de invloed van reistijd… #fileleed, en gaat het nu om de reis of de bestemming?

Het vloog weer voorbij…"

 

Die ene comment die onder dit artikel kwam, raakte me. "Het vloog voorbij: wie was de piloot?"

Ik niet, was mijn eerste reactie op de reactie. Ik liet me vervoeren. Moeilijk "nee" kunnen zeggen en heel veel leuk vinden, zorgde ervoor dat ik zowat alles maar aanpakte. Maar dat nekte me dus nu. Tijd voor actie.

 

"But lately I'm beginning to find that I should be the one behind the wheel. Whatever tomorrow brings, I'll be there, with open arms and open eyes yeah. Whatever tomorrow brings, I'll be there, I'll be there." - Incubus, Drive

 

Op zoek naar focus, verdieping en uitdaging. Wat te doen? Mijn oog viel op een aantal aansprekende vacatures. Pablo Picasso zei: "Ik zoek niet, ik vind." Dat is een mooie uitspraak. Ik heb ook niet bewust gezocht, maar ik heb het denk ik wel gevonden (altijd die twijfel...). De vacatures vielen in mijn schoot, sprongen in mijn oog.

 

Ik schreef mijn motivatiebrieven en verstuurde mijn CV. Daarna volgden al snel de eerste gesprekken. En deze week waren de vervolggesprekken. Allemaal met een positieve uitkomst. En nu? Nu is het D-day.

 

Ik overleg vandaag nog met een paar van mijn raadgevers, luisterende oren en klankborden (ontzettend bedankt! Jullie zijn echt heel belangrijk voor me, je weet zelf wie je bent...), zet alles nog eens goed op een rijtje en denk na, zodat ik na het weekend klaar ben met hakken. En stiekem denk ik dat ik nu al wel klaar ben met hakken. Ik ben er wel uit.

 

En om dan af te sluiten met nog maar een quote van Pablo Picasso:

 

"Ik doe altijd wat ik niet kan, zodat ik kan leren hoe ik het moet doen." 

 

Hoewel die in dit geval wat te kort door de bocht is. Ik weet zeker dat ik ervoor geschikt ben en dat ik het kan, ik heb het alleen nog nooit zo gedaan.

Toch maar een ander citaat erbij halen dan:

 

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." - Heel veel mensen, maar niet Pipi Langkous...

 

Wordt vervolgd...

Reactie schrijven

Commentaren: 0