Een warme week vol muziek

Om te beginnen wil ik toch even terug naar vorige week vrijdagmiddag half vier. Ik ben in Keulen voor het concert van Muse, zoals ik vorige week al schreef. Na een autorit van bijna 3 uur ben ik er!

 

Tijdens die autorit beginnen op een bepaald moment mijn gedachten te malen, Thought contagion...

Heb ik alles wel bij me? Ik zal toch niks vergeten zijn? Het zal toch allemaal wel goed gaan? Stom, ik weet het, maar het gebeurt toch. Ik switch van radiostation, omdat de muziek me niet aanstaat en ik hoor:

 

Don't worry about a thing, 'Cause every little thing gonna be alright. Singing' Don't worry about a thing, 'Cause every little thing gonna be alright! (Bob Marley - Three little birds)

 

Toeval bestaat niet en ik denk: Ok, dan is het goed, No Doubt. En ik geef mijn DIP een KIK.

In Keulen aangekomen blijk ik niet met de auto de stad in te mogen, omdat ik geen Umwelt Sticker heb. Ik besluit de auto op een P+R aan de rand van de stad te parkeren.

Vanaf daar loop ik (op zonneschijn?) de 5 kilometer naar het RheinEnergiestadion.

Daar aangekomen sluit ik aan in de rij voor de ingang.

 

Eenmaal Binnen voel ik toch een soort van opluchting. Ik ben er nu echt! Ik loop wat rond, kijk naar de mensen en geniet van het lekkere warme zonnetje.

 

Tegen 7 uur zoek ik mijn plaats in het stadion. De Avond valt, ik ben Hier, Nothing else matters! Ik sta in het uitvak, bovenin, met mijn rug tegen The Wall. Dat klinkt negatief, maar de muur geeft me een steuntje in de rug. Het concert is fantastisch en ik geniet. Op de terugweg stap ik in de tram en ben ik binnen een half uur in mijn AirBnB (niet bepaald Hotel California of een Bed of roses, maar het voldoet). Lekker mijn warme bedje in. Zaterdag rijd ik op mijn gemak Back home. Een rustig Weekend volgt.

 

Maandag en dinsdag zijn thuiswerkdagen. In Our house rond ik nog wat laatste opdrachten af en bereid me voor op wat gaat komen.

 

Woensdagochtend 14 juni, half 8. Ik stap in de auto met de navigatie ingesteld op Tilburg. Wanneer ik de auto start, gaat ook de Radio aan en het eerste wat ik hoor:

 

I'm so excited, And I just can't hide it... (The Pointer Sisters - I'm so excited)

 

Ik ben inderdaad "excited". Want ik ga niet zomaar op weg naar Tilburg, vandaag is mijn eerste werkdag in mijn nieuwe baan als Adviseur (Digitale) Geletterdheid bij Cubiss. The next episode, A whole new world en een nieuwe uitdaging. Ik loop er ontzettend warm voor!

In Tilburg wacht me een warm welkom. Er zijn al een paar afspraken voor me ingeschoten en ik ontmoet een aantal van mijn nieuwe collega's.

 

Fijn. Een warm bad. Een beetje een Roller Coaster, maar I'm Feeling good.

 

Donderdagochtend ben ik On the road again. Voor de een-na-laatste keer naar Leerdam.

Het valt niet mee om op dit moment vanuit (West-)Brabant naar "boven de sloot" te komen. De meest Di-rect route is niet te doen, maar ik kom er wel. Ik volg gewoon een andere route. In Leerdam ga ik verder met het project "Website bouwen", de leerlingen lopen er nog steeds warm voor en we gaan als een speer.

Donderdagavond om 11 minuten over 7 's avonds roep ik dat ik nog even een rondje ga fietsen.

 

Ik stap op mijn gemak Op Fietse en bedenk welke ronde ik wil rijden.

 

Geen Bicycle race, gewoon even een ontspannen rondje.

Ik ga de polder in, Het regent zonnestralen, het waait een beetje (iets te hard naar mijn zin als ik hem op kop krijg) en ik krijg een warm gevoel van binnen. Ik luister en ik hoor:

 

... (niets, dus...)

 

The sound of silence in mijn oren. Three little birds in de bosjes rechts van me. Wind of change door de boomtoppen. Relax. Enjoy the silence.

 

Het was een warme week vol muziek.

Reactie schrijven

Commentaren: 0