BBBB

Vrijdagmiddag kwart voor 3. Nog even dit stukje schrijven en dan is het weekend. Een weekend na een week vol laatste keren. Vanaf maandag ben ik 4 dagen per week in dienst bij Cubiss, een nieuw begin, een nieuwe uitdaging en een nieuw ritme. Het zal wennen zijn, maar ik heb een plan/goede voornemens.

 

Met geleerde lessen vanuit het verleden ga ik voor de BBB. Die schijnt erg populair te zijn de laatste tijd, maar ik denk mijn versie toch even wat anders is.

Caroline van der Plas heeft er ten eerste niets mee te maken. Misschien dat ze mijn versie van BBB ook onderschrijft, maar ze is niet betrokken bij de ontwikkeling van deze versie.

 

Dan de woorden waar de b's voor staan. In de versie die je al kent: Boer Burger Beweging. Nu komen we in de buurt. Dat komt al voor 1/3 deel overeen.

Verder wil ik de vergelijking niet trekken, anders komen we in inhoudelijke discussies, links-rechts en politiek gedraai terecht.

 

Bovendien hebben de 2 BBB's wat mij betreft niets met elkaar te maken. Laat ik dan ook maar gewoon uitleggen wat ik met mijn BBB bedoel.

Voor mij betekent BBB een manier om mijn hoofd fris te houden. En om privé, werk en gezin niet per se gescheiden te houden, maar wel op een goede manier met elkaar samen te laten gaan. Een manier om helpende gedachten te stimuleren, niet te vervallen in gepieker en om te gaan met druk(te) en gedoe. Ik neem ze met je door en benoem per B Mijn Plan/Goede voornemens.

De eerste B staat voor Buiten. Liefst bos, maar polder is ook al goed. Of langs de kust (geen strand, want zand en kwallen en bah, vies) door de duinen. Of op het water (ik heb een boot gekocht! Bij de Action...). Nou je, gewoon buiten. Een rondje door het dorp doet het voor mij niet zo. Ik wil wel echt even de natuur in, de stilte ervaren. Gelukkig leent mijn woonomgeving zich daar goed voor. Even naar het bos, rondje door de polder of met de boot het water op kan allemaal binnen 10 minuten fietsen van mijn huis.

 

Maar goed, buiten dus. Het is namelijk bewezen dat een groene omgeving goed voor ons is. Volgens het RIVM: "Mensen herstellen door groen. Enerzijds omdat groen stress vermindert en het concentratievermogen verbetert; anderzijds omdat groen in de omgeving beweging en sociale interactie kan stimuleren.(Bron: rivm.nl)"

 

Mijn plan/Goede voornemens: ook minimaal 3 keer per week buiten te zijn. Dinsdag- en donderdagavond ga ik een rondje fietsen of wandelen. In het weekend plan ik ook een Buitenactiviteit.

De tweede B staat voor Balans. Werk, privé, inspanning, ontspanning, drukte en rust komen in balans. Het naar buiten gaan en de derde B helpen daarbij. Door nu 4 dagen te gaan werken (een bewuste keuze), hoop ik ook deze balans te bewaken. Het is voor mij nu helderder wanneer ik aan en uit sta. Ik hoop de focus terug te vinden, rust en kracht.

 

Mijn plan/Goede voornemens: De Vrijdag is vanaf volgende week Barry's BBB-dag. Beetje schrijven, beetje thuis rommelen, terrasje pakken en weet ik wat al niet meer.

De derde B staat voor Beweging. Ik merk dat wandelen, fietsen en het sporten in de sportschool me goed doet. Even de gedachten verzetten. Vroeger was ik enorm actief op sportgebied. Ik heb altijd zeer fanatiek gevoetbald (waarbij ik ook nog actief was als jeugdtrainer). Ik heb getennist, gevolleybald en gejudood. Maar sinds ik gestopt ben met voetbal (door een heupblessure) stond ik stil. Nu ik sinds anderhalf jaar lid ben van de Sport- en Slankstudio Oudenbosch voel ik me een stuk beter. Ik kan weer pijnvrij bewegen en voel me fitter.

 

Mijn plan/Goede voornemens: eigenlijk doorgaan zoals ik nu al doe... Maandagavond, woensdagavond en de zaterdagochtend even naar de sportschool (ik doe Milon cirkel, binnen 35 minuten ben ik klaar). Verder lekker fietsen en af en toe wandelen.

 

Nou ja, dat is mijn BBB dus. Zeg maar Barry's BBB. Dus eigenlijk BBBB. Ik weet niet of jij er iets aan hebt, maar ik wilde dit even voor mezelf hardop uitspreken. Als een soort contract met mezelf. Misschien heb jij tips of kun je voor jezelf ook jouw BBB invullen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0