The End

"Hee, een Vrijdagmiddag Half Vier, dat is lang geleden!!!"

 

Klopt inderdaad. En het is meteen ook de laatste. Daggutwit (voor mijn niet Brabantse connecties: Dat u het maar alvast weet).

 

Mijn laatste Vrijdagmiddag Half Vier, mijn zelf opgelegde verplichting, die ik schreef, verscheen op 14 juli. De vorige dus, niet mijn laatste (het blijkt namelijk mijn een-na-laatste te zijn).

 

Dit is de laatste (denk ik, zeg nooit nooit...).

 

Nou ja, to the point (voor mijn niet Engelse connectie: wat ik zeggen wil). Terug naar 14 juli.

 

Ik weet het nog goed, die 14e juli. Lekker zomerweertje en bijna vakantie. Ik was toen net begonnen bij Cubiss en wist nog niet of en hoe ik verder zou gaan met dit wekelijkse column/blog/verslag/hoe je het ook noemt. Ik schreef namelijk vaak over werk en hoe ik me die week voelde. Als zzp'er vond ik dat wel kunnen, op eigen titel. Maar nu... Het kan toch niet zo zijn dat mijn collega's op LinkedIn moeten lezen hoe ik in mijn vel zit... En ik vertegenwoordig nu toch de belangen van mijn werkgever. Dan kun je dat niet maken...

 

Bovendien: vrijdag is tegenwoordig mijn vrije dag. Dan ga ik lekker fietsen of wandelen of een boek lezen of de badkamer poetsen. Dat laatste is (nog) niet gebeurd, maar het zou kunnen.

 

Maar dus niet achter de computer zitten. Ja, om weer eens aan dat manuscript voor dat kinderboek te werken, waar ik ooit aan begon en nu weer rustig (heel rustig, niets moet...) aan verder wil werken. Maar geen zelf opgelegde verplichting meer.

 

Dus geen Vrijdagmiddag Half Vier meer. Maar...

 

"Like the legend of the phoenix, All ends with beginnings" - (Daft Punk - Get Lucky)

 

Vanaf aanstaande dinsdag (in de #weekvandemediawijsheid...toeval? Wat denk je zelf?) is elke tweede dinsdag van de maand #DigiDinsdag. Ik publiceer dan een blog over digitale geletterdheid via de website van Cubiss.

 

Wat je kunt verwachten? Nou, een blog over digitale geletterdheid. Op mijn manier, maar nu met een professionele (en leuke!) redactie achter me. Zeker gezien de ontzettend rommelige opening van dit blog (of is het deze?), geen overbodige luxe (en al die tussen haakjes ook, dat vinden ze nooit goed).

Serieus met een knipoog. Voor de bibliotheken, het onderwijs, kinderopvang en wie het verder interessant vindt.

 

Met links naar een aantal interessante artikelen of onderzoeken erbij. Handig voor je eigen kennis en expertise in je bibliotheek of school!

 

En elke maand een nieuwe MediaQuestie, een korte actuele lesactiviteit, direct inzetbaar in je klas (bovenbouw PO&SBO, onderbouw V(S)O). Dat stamt nog uit Corona-tijd, maar dat blazen we nieuw leven in! Handig voor in de klas!

Tof toch? Vind ik wel, in ieder geval.

 

Wil je de blog als eerste in je mailbox? Dat kan. Stuur me dan even een berichtje met je naam en mailadres, dan zet ik je op de mailinglist. Maar je kunt ook gewoon op de website kijken of LinkedIn in de gaten houden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0