PF

 "Je moet je het schompes werken en je doet het maar waarvoor?"

 

Nou, omdat je toch ergens je hypotheek, boodschappen, energierekening, studie van je kinderen, auto, kleding en Lego-sets van moet betalen.

 

En...

 

Omdat het een leuke, zinvolle, motiverende, leerrijke en afwisselende bezigheid is. Meestal dan. Als het goed is. #lovemyjob

 

Deze week was anders. Vanmorgen vroeg iemand mij: "Hoe gaat ie?" en dan antwoord ik meestal "goed" of "druk, druk, druk, he".

 

En in dit stukje probeer ik vaak mijn week in een woord, zin, liedje of anders kort samen te vatten. En ik probeer dat altijd Positief, Fantasierijk te doen. Met een knipoog, een woordspeling of een Passende Frivoliteit te beschrijven wat ik mee maak en ervaar. Een soort van samenvatting van mijn Persoonlijk Functioneren.

Nou, vanmorgen (en nu dus nog eens) kon ik mijn week samenvatten met 2 letters...

PF.

 

En nee, dat is geen afkorting. Alhoewel? Pretty Frustrating of Psychisch Fnuikend komt in de buurt...

 

Maar dat bedoel ik niet. Ik bedoel:

Pfffffffffffffff...... (zuchtend uitgesproken met een krachtige uitademing en bijpassende Peinzende Frons)

 

Dan weet je het wel, toch?

 

Het viel niet mee deze week, maar ik heb me wel staande gehouden. Niet vallen en opstaan, maar staan en opvallen (thanks, Tiny...). Frustraties niet opkroppen, maar uiten en voor mezelf staan. Dat is nieuw voor me... Dat deed ik nooit en dan liep ik er mee en gebeurde er niets. Nu wel gedaan en er komt beweging. Dat bevalt me wel. Prima Functionerend.

 

Ik zal hier niet alle details weergeven over de Precieze Functies die ik deze week allemaal vervulde, maar ik had een aantal keren een lastig publiek. En dan is het toch heel fijn om Prachtige Feedback te ontvangen over je handelen en inzet. En dat gebeurde ook, dus dat is Plezierig, Fijn. Maar het heeft veel energie gekost. Ik ben er klaar mee voor deze week.

 

Dus wel lekker dat het nu bijna weekend is. Even bijkomen. Alhoewel...

Vanavond staat er nog een Puber Feest op het programma.

 

We ontvangen hier vanavond namelijk 26 groep 8 leerlingen in huis. Discofeest van Jongste Dochter, de hele klas komt. Ik ben de dj... Jongste Dochter heeft met een vriendin op school al een lijst gemaakt met liedjes die kunnen en mogen.

 

Geen idee wat ik kan verwachten, we gaan het meemaken. Positief Fantaseren over hoe het gaat lopen. En ach, het wordt vanzelf 10 uur (dan is het Puber Feest afgelopen...). Dan gaat Papa Feesten, denk ik...

 

Fijn weekend allemaal en Prettige Feestdagen!