5-5, 6-6, 7-7

Van Bevrijdingsdag, via D-day, naar vandaag... Weet je nog? Een paar weken geleden keek ik al uit naar 7-7, vandaag. De vrijdag na mijn eerste week in mijn nieuwe baan. Alleen zag ik bij het teruglezen dat ik toen nog dacht dat 7-7 op een zaterdag viel. Scheef gekeken...

 

En een vrijdag is misschien ook wel beter als ik (weer eens) denk in songteksten, want: "Saturdaynight's alright for fighting" volgens Elton John. Frank Sinatra vindt het nogal eenzaam op zaterdag met "Saturday night is the loneliest night in the week". Voor zover ik me kan bedenken kon alleen Herman Brood niet wachten tot "Saturday night".

En vrijdag? "Friday, I'm in love" zong The Cure. The Easybeats, Gary Moore, Peter Frampton, Bruce Springsteen en David Bowie hadden de hele week vrijdag als ultimate goal in "Friday on my mind". "So thank the stars it's Friday" om het maar in de woorden van Sam Fender te zeggen (In "Waiting for Love").

 

Maar goed. Zeven-zeven dus. Een vrijdag. De vrijdag na mijn eerste volledige week in mijn nieuwe baan.

 

"Hoe was het hier, zul je vragen. En ik zal zeggen: goed!!!" (Als ze er niet is- De Dijk), en niet zoals in het lied "maar ik zeg je niet wat ik nu denk..." Het was echt goed.

Het thema deze eerste weken is "Kennismaking". Veel lezen, veel zien, veel mensen spreken. En dat is goed. Maar het is ook goed dat het nu vrijdag is.

Het is "a whole new world, A new fantastic point of view" (uit Aladdin door Peabo Bryson, vreselijk lied vind ik het, maar vooruit...het past) en dat is intensief.

 

Ik denk trouwens niet dat ik een betere week had kunnen kiezen om te starten. Met direct 2 hele fijne teamactiviteiten en een gezellige PV-activiteit als afsluiter. Fijn. Een warm welkom.

 

Vandaag rond ik nog wat zakelijke zaken af en praat ik even bij. Daarna een rondje fietsen en een boekje lezen in de tuin. Barry's Balansdag. Lekker. Ik vraag me zelfs af of ik deze zelfopgelegde verplichting Vrijdagmiddag Half Vier blijf doen. Daar ga ik nog eens over brainstormen met mezelf. Misschien in een andere vorm of... Nou ja, daar denk ik nog over.

Voor vandaag is het in ieder geval mooi geweest. Het is mijn vrije dag en het weer is te mooi om binnen achter een scherm te zitten. Dus hup in Beweging, naar Buiten en blijf in Balans! Oh ja, en misschien een Biertje in de zon... (En zo voegen we nog een B toe aan de BBBB: Barry's Buiten Balans Beweging en Bier)

 

Ik moet overigens zeggen dat me dat deze week nog niet helemaal gelukt is: maandag was ik wel naar de sportschool, dinsdag heb ik nog gefietst (heerlijk trouwens, na een hele intensieve werkdag even het koppie leegfietsen), maar woensdag en donderdag niets.

 

Ik heb wel een goed excuus, vind ik zelf: Jongste Dochter heeft woensdagavond haar eindmusical opgevoerd. Daar wilde ik wel bijzijn. Dat zijn van die momenten dat je als vader zowat uit elkaar barst van trots. Want natuurlijk was mijn kind de ster van de show (zoals hopelijk alle ouders dat over hun eigen kind denken...), tekstvast en ook de dansjes zaten er goed in! Topper.

 

Donderdag was ik pas laat thuis door de eerder genoemde gezellige pv-activiteit. Dus niets meer ondernomen. Dus dat heb ik vandaag maar ingehaald. En misschien ga ik morgen de nieuwe boot wel uitproberen.

Maar dat zien we nog wel. Nu stop ik echt voor vandaag. Lekker naar buiten. Fijn weekend!

Reactie schrijven

Commentaren: 0